#MijnFerzo: Thierry & Katrien

We zijn op bezoek bij Thierry en Katrien, te Temse. Enthousiast als ze zijn, willen ze me bij aankomst meteen door het hele huis loodsen. Maar ik houd de spanning er voor mezelf nog even in en we zetten ons aan de nagelnieuwe tafel in de woonkamer. “Op maat gemaakt”, gaf Thierry meteen mee. Ik was onder de indruk, hoewel het slechts een peulschil bleek van het totaalproject dat Ferzo had opgeleverd.

We bevinden ons nu in de woonkamer, die een metamorfose heeft ondergaan. Was dit de scope van het project?

Katrien: (lacht) Ja, aanvankelijk wel. We wilden onze gelijkvloers in stukjes renoveren. Maar de realiteit heeft ons ingehaald, en Ferzo heeft ons dat mee laten inzien.

Thierry: Onze eerste plannen dateren van 3 jaar geleden, met inderdaad de focus op de woonkamer. Maar ons huis dateert van de jaren 70 en de verouderde leidingen begonnen plots te lekken, met de nodige schade. Toen zijn we opnieuw met Ferzo rond te tafel gaan zitten. Ze gaven ons het advies om van de nood een deugd te maken en er meteen een totaalproject van te maken.

Katrien: Eerst was het even slikken. Maar we volgden hen uiteindelijk wel: éénmalig door het stof, éénmalig een flinke investering, één allesomvattend ontwerp: keuken, hal, wc, woonkamer.

Gezien de plotse grootte van het project, konden jullie nog steeds bij Ferzo terecht?

Thierry: We kennen Wim en Eveline al vele jaren. Hun manier van werken, hun visie en ontwerp, en hun ondersteuning doorheen een project kenden we al van toe we 10 jaar geleden onze badkamer hadden vernieuwd. Daar waren we bijzonder tevreden van. Maar een groot totaalproject als dit leek ons ambitieus.

Katrien: Toch bleken ze ook daar ervaring te hebben. Het was bijzonder praktisch dat we alles via hen konden laten verlopen. De zwaardere afbraakwerken en het leggen van leidingen hebben ze uitbesteed, maar al de rest hielden ze in eigen handen. Dat de gehele coördinatie bij het team van Ferzo lag, bracht ons rust.

Even terug naar de ontwerptafel. Werden jullie wel eens uitgedaagd in jullie denkpatroon, in jullie wensen?

Thierry: Absoluut. Ik moet meteen denken aan ons bureautje. Die stond voordien midden in de leefruimte. Een gepast alternatief vonden wij niet. Tot Ferzo dan met de idee kwam om een deur te verplaatsen en een ingemaakte bureau te integreren aan de voorkant van het huis.

Katrien: Ook daar toch even slikken, want de ruimte dusdanig anders gaan indelen, zo hadden we er niet over nagedacht. Met hun creatieve geesten vonden we de gepaste oplossingen. Ook in de keuken had ik zo een vereiste. Ik wilde geen eiland, maar een klassieke tafel. Maar tegelijk ook voldoende opbergruimte. Én iedereen aan tafel moest een blik op de tuin kunnen richten. Je raadt het nooit, maar ze hebben ons overtuigd van het eiland, met een resem lades eronder én iedereen kon van de tuin genieten tijdens de maaltijd.

Thierry: Ja, dat was inderdaad ook een huzarenstukje. Ze hebben ons echt wel uitgedaagd, op een creatieve wijze.

Het oog wil ook wat. En daar zijn jullie zeker in geslaagd, merk ik op tijdens onze rondgang doorheen de ruimtes. Welke rol speelde Ferzo daar?

Katrien: we hebben het geluk gehad dat we van nul konden herbeginnen. Maar dat betekent niet dat de opdracht om alles op elkaar af te stemmen makkelijk is. Kastfrontjes, verf, meubelstukken, verschillende vloeren in keuken en leefruimte, … er viel veel te kiezen. Zowel praktisch als esthetisch hebben ze ons uitstekend begeleid.

Thierry: Én wat het budget betreft. Want ook gordijntjes en verlichting – wat pas aan het eind komt – hebben we mee in het project geïntegreerd. Dit moest natuurlijk wel van bij het begin meegenomen worden in de totaalkost.

Jullie zijn er alleszins, met alle ondersteuning van Ferzo, in geslaagd een mooi geheel klaar te zetten. Proficiat, klaar om ervan te genieten.

 

Deel dit artikel