Breng warmte in jouw interieur met verlichting

De dagen worden weer korter, ’s avonds kom je steeds vaker thuis in een donker huis. Gelukkig is interieurverlichting de perfecte manier om warmte in jouw interieur te brengen.

In dit artikel geven we je 3 verlichting tips zodat jij aan de slag kunt om een cozy sfeer in jouw interieur te brengen.

1. Breng rust en eenheid

Een goede interieurverlichting brengt rust en eenheid in jouw interieur. Zorg er dan voor dat alle verlichting dan ook dezelfde lichtwarmte hebben, zo zorg je voor een mooi geheel.

De materialen waaruit jouw lamp bestaat moeten dan ook aansluiten bij de stijl van jouw interieur. Een metalen tafellamp past best bij een moderne een industriële en moderne sfeer in huis. Hou je meer van een zachtere landelijke sfeer? Ga dan voor een houten tafellamp.

Staande lampen, tafellampen, wandlampen, plafondlampen… elke lampsoort heeft zijn eigen specifieke rol. Voor een harmonieuze verlichting in je kamer kies je daarom best voor een mix van lampen en armaturen.

verlichting_interieur_armaturen

2. Creëer ruimte

De manier waarop je kamer verlicht is, heeft invloed op het ruimtelijk effect van jouw interieur. Als bepaalde plekken niet goed verlicht worden, oogt jouw interieur meteen een stuk kleiner. Je plant jouw lampkeuze dus best doordacht in. Een goed uitgebalanceerde verdeling van verlichting zorgt er zo voor dat je kamer meteen groter aanvoelt.

Uiteraard is het niet nodig dat je de hele kamer fel verlicht. Lampen met dimfunctie zorgen op een subtiele manier voor licht en vermijden schaduweffecten in je ruimte. Afhankelijk van het tijdstip bepaal jij de felheid. Zo pas jij -door lichtbronnen te dimmen- gemakkelijk jouw verlichting aan naar de stemming.

3. Kies voor de juiste mood

Licht brengt niet alleen sfeer, het heeft ook een positieve invloed op jouw humeur en gemoedstoestand.

Kunstlicht dat qua kleur het daglicht het best nabootst, zorgt voor een stijging in jouw melatonine spiegel en dus een hoog energie level. Kunstlicht met een warmere kleur zorgt dan weer een ontspannend effect, ideale dus voor ontspannende herfstavonden. Deze verlichting zorgt voor de juiste sfeer zodat jij heerlijk kan genieten van een ontspannende avond thuis.

 

In onze showroom ontdek je de nieuwste trends op het gebied van lampen. Kom vrijblijvend jouw favoriete lamp ontdekken, wij staan je graag bij met persoonlijk advies.

 

Eveline Laureys
Deel dit artikel