Expert insights: Badkamer

Grootse plannen voor jouw interieur? Of het nu om je keuken, badkamer of dressing gaat, bij elke project is het belangrijk om jezelf goed te informeren.

Een stijl kiezen die aansluit bij jouw smaak én huis is meestal snel gemaakt. Maar daarnaast zijn er heel wat praktische en technische overwegingen die een grote impact hebben. Al deze details maken het soms moeilijk om te beslissen. Zie jij door het bomen het bos niet meer? Onze #MijnFerzo experts delen graag hun insights met je. Dankzij hun expertise wordt jouw droominterieur de perfecte combinatie van ontwerp en praktisch.

We geven het woord aan ontwerper Wim die zijn tips en inzichten geeft voor jouw badkamerproject.

 

Regendouche

Verbruikt een regendouche nu echt zoveel water? Het antwoord hangt vooral af van de diameter van de douchekop. Een grotere diameter betekent een groter waterverbruik. Gelukkig is er een oplossing: kies voor de ecovariant van de regendouche, die verkrijgbaar is bij veel fabrikanten. Houd er wel rekening mee dat de straal van een ecoversie minder krachtig kan zijn dan die van een standaard regendouche. Als je een krachtigere straal wilt, kun je een kleinere douchekop kiezen. Dit is een manier om je waterverbruik te verminderen en tegelijkertijd te genieten van een regendouche.

Regendouche hoog in verbruik? Ga voor een douchekop met kleine diamater of ecovariant

 

Infrarood verwarming

Heb je je ooit afgevraagd hoe je je badkamer efficiënt en prijsbewust kunt verwarmen? Infrarood verwarming is de ideale optie. Deze verwarmingsmethode zorgt voor een aangename stralingswarmte en is tegelijkertijd zuinig en dus ook milieuvriendelijk. Door voor deze optie te kiezen, kun je je badkamer verwarmen en meteen ook het zonnetje in huis halen!

infrarood verwarming met stralingswarmte in de badkamer

 

Gekleurd kraanwerk

Gekleurde kranen zijn hot en trending en vormen de kers op de taart van jouw nieuwe badkamer. Wil je jouw badkamer een unieke touch geven met een gekleurde kraan? Kies dan voor kraanwerk met PVD coating in plaats van een gelakte kraan. PVD coating biedt een toplaag die versmolten wordt met de chroom, waardoor de kraan krasbestendig is, eenvoudig te onderhouden en de kleur nooit vervaagt. Het merk Axor biedt een brede waaier van kleuren van brons tot zwart. Benieuwd? In onze toonzaal kan je alle kleuren ontdekken!

gekleurd kraanwerk met PVD coating in badkamer

 

Meer tips & tricks? Bekijk dan zeker onze #MijnFerzo guide! Deze praktische gids vol adviezen en inspiratie, kan je hier volledig gratis aanvragen.

Of spring binnen in onze showroom voor een persoonlijke babbel met Wim. De #MijnFerzo koffie staat alvast klaar!

 

Wim Vael
Deel dit artikel